Nagyon jól sikerült a Joker!

nesoktóber 20, 2019

Nyilvánvaló, hogy a Joker az egyik leginkább várt filmem 2019-ben. Úgy értem, hogy nem lehet ?! Amellett, hogy a szuperhős műfajba tartozik, a DC nagy filmek sorozatán élt univerzumában, tehát egy elszigetelt részlet határozottan izgat, mindenekelőtt az egyik legrosszabb gazemberek iránt. Ez messze a század kevésbé képregény-y karakterjele. Nem követi az általános származási történet képletét, elkerüli a műfajhoz kapcsolódó kliséket, és manapság egyre ritkább a film típusa. Ez egy karakterkutatás, mint amilyet még hosszú ideje nem láttunk.

Joker online film

Egyszerűen azzal a személlyel kezdem, aki felemeli az egészet: Joaquin Phoenix. Ha van valami, amit nem fogok csinálni, hasonlítsam előadását Heath Ledgerévé. Ez az első számú hiba, amelyet az emberek örökre el fognak hajtani. Először is, a Sötét Lovag és a Joker nem lehetne különálló filmek, még akkor is, ha ugyanahhoz a műfajhoz tartoznak (annak ellenére, hogy Joker egyedi, mégis egy híres képregény gazemberekről szól). Aztán annak ellenére, hogy Phoenix és Ledger ugyanazt a „verziót” ábrázolja a bohócról (őrült, szadista pszichopata), az előbbi Arthur Fleck 90% -a, az utóbbi 100% Joker, mindegyik filmjükben. Végül, a Phoenix ennek a főszereplőnek, míg Ledgernek volt a legjobb élő fellépésű Batman, aki megosztotta a reflektorfényt.

Összegezve, mindkettő tisztességtelen és kissé ésszerűtlen összehasonlítani mindkét értelmezést, mivel szerepeik eltérő hatással vannak a narratívára, és az egyes filmek teljesen különböznek egymástól. Végül mindkettő lenyűgöző. Váltson azonban a Phoenix-re, mivel ő a show sztárja … Messze a 2019-es teljesítménye! Erős marketing kampányával biztos vagyok benne, hogy megkapja az Oscar-díjat. Remélem! Olyan jól megérdemelt. Todd Phillips és Scott Silver ragyogó forgatókönyvet fejlesztettek ki, de a Phoenix egy másik szintre emeli.

A teljes futási idő alatt furcsának éreztem magam. Megzavart. Még kellemetlen a néztektől, és következésképpen éreztem. Ez egy gazember sötét, brutális, erőszakos, érzelmileg erőteljes eredete, akinek zavaróan empatikus vagyok. A Phoenix a történetet rendkívül magával ragadó megjelenítésének köszönhetően szellemi betegeket mutatja be. Arthur Fleck lassan őrültebbé válik azért, mert a társadalom viselkedik, nem pedig valamilyen kémiai készlet miatt, amely átalakítja a bőre fehérjét és zöldes haját (ennek nincs semmi baj, de tudom, melyik származási történetet szeretem jobban). „A világ egyre őrültebbé válik”, és rendkívül fájdalmas lesz kezelni vele, főleg akkor, amikor annyi történik Arthur személyes életével, és nagyrészt még csak nem is veszi észre, mert mindent megpróbál elrejteni egy mosoly.

Ez egy forgatókönyv tele narratívával, amely nemcsak egy csomó meglepetést tölt be, de rendkívül idegesnek is érzi magát. Az utolsó fellépés az elmúlt évek egyik legjobbja. Ha a második cselekedet hatalmas felépítés, az utóbbi félelmetes kifizetés. Nem emlékszem a legutóbbi filmre, amelyet láttam, ahol minden narratív döntést 100% -ban szerettem. A nagy pillanatok egyikét sem tenném másképp. Olyan sok kiváló hivatkozás van rejtve, amely a látvány elől rejlik, hogy a képregény-rajongók (és a TDK-trilógia rajongói is) olyan szeretni fogják, mint én. A végén különösen egy kulcsfontosságú pillanat van, amely abszolút csúcspontként szolgál … Az egész testemben hidegrázás történt. Nem tehették volna tökéletesen ezt a jelenetet. Csak egy apró nitpick van, amellyel egyes jelenetek ismétlődnek, mivel nem mozgatják a cselekményt előre, és semmit sem adnak nekünk. Ezek némelyike ​​továbbra is hozzájárul a feszültség létrehozásához, mások úgy érzik, hogy csak ott vannak.

Úgy tűnik, hogy a Legjobb kép és a Legjobb színész jelölések már úton vannak, de ez nem az egyetlen olyan eredmény, amelyet érdemes elismerni. Az eredeti dal Hildur Gudnadóttir hihetetlenül addiktív, annyira, hogy hallgattam ezt az értékelést. Ez határozottan elősegíti a hatalmas felépítést, és emeli a gotham-i baljós környezetet. Lawrence Sher filmje teljesen lenyűgöző. Egyes jelenetek alul expozíciója dicsőséges. Sher annyira gyönyörű képekkel festi a képernyőt, főleg a Phoenixről készített közeli képeivel, ahol utóbbi képes ragyogni. Jeff Groth kifogástalan is a szerkesztõhelyiségben. Számos hosszú várakozás áll fenn azzal, hogy Phoenix csak mindent megad, és az összes érzelmét kiüríti (vagy mindet magában foglalja), amit mindig mélyen értékelek, mivel segít a narratívában.

Ami az üzenetét körülvevő vita és az erőszak ösztönzése, igazán nem tudom, mit mondjak. Nevetséges. Emlékszem azokra az időkre, amikor a moziba való belépés szürreális élmény volt. Az első számú hely volt, ahol az emberek elfelejthetik életüket, munkájukat és mindent. Joker egy kitalált történet! Ez a képregények és a mozi történetének egyik legrosszabb pszichopata eredete. Ha az emberek várhatóan elhagyják a színházat „boldog” vagy.

Nézd meg online a Jokert.

Categories

Szólj hozzá a filmhez