Zombieland második része

nesoktóber 25, 2019

A művészet a zombi műfaj jön le, hogy az íze az áldozat-úgy értem, néző; ez igazán attól függ, ha inkább a tiéd egy kötőjel vagy komédia, gore, társadalmi kommentár, vagy akár románc. A folytatás művészete azonban kizárólag a stáb és a stáb készségeiben rejlik – a forgatókönyv, az irány, a színészet vagy a vizuális effektusok nagy szerepet játszhatnak abban, hogy egy utólagos film valóban megéri-e azt. Zombieland: Második lövés ennek a két elemnek a mutációja – tehát 10 évvel elődje után érdemes volt kiásni ezt a kultikus zombi komédiát a sírjából?

Zombieland 2

A banda Zombielandben telepedett le, elfoglalták a Fehér Ház lakóhelyét, és a relative security-ben pihenhettek és lazíthattak… egészen Columbus-ig (Jesse Eisenberg, az önvédelem művészete), ‘Batman kontra Superman: az igazság hajnala, ‘a szociális hálózat’), amely súlyosan félreértelmezi a nyugalmat, és Wichita-t (Emma Stone, ‘A Favourite’, ‘La Land’, ‘Crazy, butus, Love’) javasolja. Másnap Tallahassee (Woody Harrelson, TV ‘True detektív’, ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, ‘The Hunger Games’ franchise) és Columbus felkelt, hogy megtalálja Wichitát és Little rockot (Abigail Breslin, ‘August: Osage County’, ‘Little Miss Sunshine’). Idővel Kolumbusz találkozik a bubis, mégis agyatlan Madisonnal (Zoey Deutch, Netflix’ a politikus’, mielőtt elesek’) – épp időben, hogy Wichita visszatérjen segítséget kérni Little Rock eltűnése után. Szóval elindultak megkeresni őt, hogy felfedezzék, hogy az élőhalottak sokkal keményebbek lettek, mióta utoljára bevették őket.

Felvette a kis háttértörténet, könnyű látni ‘Dupla csap’ tervezték rajongók az eredeti. Amellett, hogy összefoglalja a zombi készségek, mi nem kap sok háttér Zombieland lore vagy a banda története – és ez valószínűleg működik a film. Kolumbusznak még megvannak a szabályai, és még mindig van egy tonna szarkazmus, de az egészért csak hátradőlünk, hogy élvezzük ennek a négy fantasztikus színésznek a dinamikáját.

Ami jól indul, lassan elveszti a helyét, a nagy zombi csata a film finálé, így a történet összefoltozott együtt egy sor kényelmes véletlenek. A set darabról a set darabra való ugrálás fárasztóvá válik, és a következtetés túl tisztának tűnik. A végére, egyértelmű, hogy ez az utazás szükségtelen, eltekintve attól, hogy újra meglátogatjuk ezeket a régi barátokat. És míg a dinamika még mindig ott van, a humor szintje nem, bár szórakoztató, nincs igazán vicces pillanat, hogy megöljelek komédiával.

Mint a ‘Zombieland’ – nél, mi is tanúi vagyunk egy nevetségesen tehetséges támadásnak. A négy kulcsszereplő nélkül ez a folytatás semmi lenne, és akkor is tökéletesek maradnak, ha a forgatókönyv nem az.
Mégis, ezek a hátrányai több, mint a szereplők. Mint a Zombieland online film – nél, mi is tanúi vagyunk egy nevetségesen tehetséges támadásnak. A négy kulcsszereplő nélkül ez a folytatás semmi lenne, és akkor is tökéletesek maradnak, ha a forgatókönyv nem az. Mindig öröm nézni, ahogy Emma Stone A száraz eszével verekszik, vagy Jesse Eisenberg a szeretetreméltó stréber karaktert. Ráadásul egy elképesztően lenyűgöző mellékszereplő: Rosario Dawson, Luke Wilson, Thomas Middleditch, Avan Jogia, és igen, Bill Murray visszatért. De az MVP díjat át kell adni Zoey Deutch-nak.; az ötödik kerékpárt játszani ezen a poszt-apokaliptikus utazáson soha nem volt könnyű feladat, mégis hibátlanul kezeli. A lányszövetség diáklányát könnyedén leszedte, ügyesen felkapott egy irritáló figurát a képernyőre, és megkedvelte a közönséget.

Zombieland második lövés

A Zombieland: Második lövés  teljes film még a hibái ellenére sem marad túl sokáig a 99 perces futással, és továbbra is egy szilárd darab popcorn entertainment. Bár ez nem nyomja meg a határokat, ez ártalmatlan móka (a Homer zombi horror filmek, ha úgy tetszik… ennek több értelme lesz, miután láttad). Szóval betévedsz egy moziba, és csatlakozol a barátaidhoz egy találkozón. persze, az egyik tele van végtelen vérrel, belekkel és aggyal, de ez a zombi vígjáték fele, igaz?

Categories

(2) hozzászólás

Szólj hozzá a filmhez